24-7 Clean

Gootsteen verstopping

Hoe kunt u een wastafel ontstoppen? Bel 085-0471737

Een verstopte gootsteen kan een groot ongemak zijn, maar voordat u een loodgieter belt, kunt u overwegen uw wasbak thuis te ontstoppen. Handmatig verwijderen werkt goed als u grote klonten vuil in uw leidingen vasthoudt, maar u kunt ook natuurlijke afvoerreinigers maken of chemische reinigingsmiddelen gebruiken om uw spoelpijpen van ongewenst materiaal te verwijderen. Hier zijn de meest voorkomende methoden die u zou moeten overwegen om de volgende keer dat uw gootsteen wordt aangesloten, te proberen.

Ruim de verstopping op met een gebogen draadhanger.  Als u vermoedt dat uw gootsteen is verstopt met haar of andere vaste massa’s, kunt u misschien met een oude, gebogen draadhanger eruit vissen.

Trek zoveel mogelijk een kledinghanger met draad recht. Buig één uiteinde een beetje om een ​​kleine haak te maken die in uw gootsteenafvoer past.

Schuif de draadhanger omlaag, haaks eerst, in de afvoer. Probeer de draad tegen de zijkant van de afvoer te drukken in plaats van deze door het midden van de buis te duwen. Als u dit doet, wordt het risico verkleind dat de blokkering verder wegvalt.

Zodra u weerstand voelt, draai en manoeuvreer u de hanger in een poging om de verstopping te haken. Trek de draad weer omhoog om zoveel mogelijk verstopping te verwijderen.

Laat warm kraanwater uit uw gootsteen en in de afvoer voor een paar minuten. Maak het water zo heet en snel mogelijk, maar als de gootsteen begint op te staan, draai het water dan uit.

Gebruik een zuiger om de verstopping los te maken. [2] Gebruik een standaard plunjer om de verstopping krachtig af te zuigen.

Als u werkt met een gootsteen met twee gootsteenafvoeren, houdt u een natte doek strak over een afvoer om deze af te sluiten.

Plaats een zuiger op de andere afvoer en houd deze rechtop.

Vul de andere kant van de gootsteen met 3 tot 4 inch (7,5 tot 10 cm) water. Dit helpt de zuigerafdichting rond de afvoer.

Rol de kop van de plunjer in het water en dwing water in de afvoer. Pomp de zuiger op en neer gedurende een stevige 20 seconden met een krachtige, snelle beweging, maar breek de afdichting tussen de plunjer en de afvoer niet.

Draai de zuiger van de afvoer op uw laatste verticale opgaande slag.

Het kan nodig zijn om de gootsteen een aantal minuten in te dompelen om de verstopping los te maken. Gootsteen verstopping? Bel 085-0471737

Reinig de P-trap. De P-trap vangt vaak puin en andere verstoppingen op voordat deze verder in je leidingen komen. Dit gedeelte van uw leidingen bevindt zich direct onder uw gootsteen en kan handmatig worden verwijderd en schoongemaakt.

Plaats een grote emmer onder de val. Hierdoor wordt water of afval dat uit de buis valt, opgevangen zodra u de val verwijdert.

Gebruik een sliptang om de slipmoeren op de val los te maken en draai de moeren met de hand los. Schuif de moeren weg van de verbindingen en schuif voorzichtig van de val.

Gebruik een kleine staalborstel om vuil uit de val te verwijderen en het in de onderstaande bak te legen. Reinig ook de val door te schrobben met dezelfde staalborstel.

Spoel de sifon zorgvuldig af met warm water. Misschien wilt u een andere gootsteen gebruiken, omdat u zojuist een deel van de afvoerpijp hebt verwijderd voor de gootsteen waar u op dit moment aan werkt.

Bevestig de val opnieuw aan de rest van de leidingen. Als een van de borgringringen opmerkelijke tekenen van slijtage vertonen, vervang ze dan.

Als de verstopping dieper in de gootsteen ligt, moet je misschien een slang gebruiken om hem op te ruimen.

Verwijder de P-trap en alle leidingen die verbinding maken met de afvoerbuis aan de muur.

Trek slangkabel van 15 tot 25 cm (6 tot 10 inch) uit.

Steek de punt van de slang in de afvoerput. Draai de stelschroef vast.

Draai de slinger met de klok mee om hem in de buis te voeren. Elke aanvankelijke weerstand die je voelt, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door bochten en hoeken die de slang moet maken.

Als je eenmaal een verstopping hebt bereikt, blijf dan draaien totdat je voelt dat de punt van de slangkabel doorbelt naar de andere kant. De spanning in de kabel zal na het doorbreken drastisch verminderen.

Draai de slinger tegen de klok in om de kabel naar buiten te trekken. Reinig de kabel terwijl u deze verwijdert.

Herhaal zo nodig totdat je geen blokkering meer voelt en je leidingen weer in de normale staat brengt. Gootsteen verstopping? Bel 085-0471737

Spoel de gootsteen met kokend water. Kook minstens 4 kopjes (1 L) water in een waterkoker. Nadat het water kookt, giet je het in twee of drie fasen in de afvoer, en pauzeer je gedurende een aantal seconden tussen elke fase. Herhaal indien nodig.

Spoel indien mogelijk de spoelbak weg met minimaal 4 kopjes (1 l) water. Gebruik meer als uw waterkoker het vasthoudt.

Als u geen waterkoker heeft, kunt u het water in een pan of elektrische hete pot koken.

Je kunt de magnetron ook gebruiken om water te koken, maar magnetron het water alleen in intervallen van 20 tot 40 seconden en bewaar een houten eetstokje in het water als microgolven. Anders kan het water oververhitten en een gevaar vormen.

Giet het kokende water direct in de afvoer in plaats van het eerst in de gootsteen te gieten en het geleidelijk naar de afvoer te laten stromen.

Merk op dat dit het beste werkt op kleine klompen en mogelijk niet zo effectief is tegen zware klompen. Het water moet ook koken als je het giet. Gootsteen verstopping? Bel 085-0471737