24-7 Clean

Hoge druk ontstoppen

Hoe kunt u een afvoer van het riool te ontstoppen met uw hogedrukreiniger?

U kunt verstopte afvoeren reinigen met uw hogedrukreiniger met behulp van een hulpstuk dat een rioolreiniger wordt genoemd.

Een rioolstraalbuis is een lange, flexibele hogedrukslang met aan één kant een straalpijp. Het mondstuk heeft typisch een voorwaarts gerichte straal om klompen los te maken en achterwaarts gerichte stralen die de jetslang naar voren drijven in vuile afvoeren en de zijkanten van de pijpen schrobben. Het andere uiteinde van de rioolstraal heeft een koppeling die aan de sproeilans of aan het trekkerpistool van uw hogedrukreiniger is bevestigd.

Hogedrukreiniger Rioolwater

Als u al een hogedrukreiniger heeft, kan een rioolstraalbevestiging veel minder kosten dan een mechanische afvoerslang met een equivalent bereik. Het gebruik van een rioolbuis om een ​​verstopte afvoer te verwijderen kan ook veel efficiënter zijn dan het gebruik van een mechanische afvoerslang, omdat:

De stralen van een rioolstraalbuis trekken de slang diep in de afvoerlijnen, dus er is minder fysieke inspanning nodig.

Een rioolbelichter kan de zijkanten van een vuile rioolbuis grondig boenen terwijl deze door de lijn loopt. Dit kan uw behoefte om de afvoer zo vaak schoon te maken verminderen.

Een rioolreiniger kan op efficiënte wijze resten van verstoppingen wegspoelen nadat deze een verstopping hebben verbroken.

Omdat het geen bewegende mechanische onderdelen heeft, is een rioolstraalbevestiging gemakkelijker te reinigen en op te slaan na het werk.

Zie ons artikel voor meer informatie over de verschillen tussen een mechanische drainreiniger en een rioolbevestigingshulpstuk. Hoge druk ontstoppen? Bel 085-0471737

De sleutel tot een efficiënte afvoerreiniging is het gebruik van een rioolstraalbevestiging met de juiste combinatie van opening en configuratie van het mondstuk, slangdiameter en fittingen die passen bij uw specifieke hogedrukreiniger, zoals beschreven in de volgende secties.

Elektrische hogedrukreinigers

Stroomsnelheden van elektrische hogedrukreinigers van 2 GPM en lager kunnen in uw voordeel werken. Dat komt omdat deze stromingen goed werken met spuittoestellen met kleinere diameter die gemakkelijker te hanteren zijn en flexibel genoeg om door vele drain-ellebogen en grotere P-traps te glijden. Dit maakt een elektrische hogedrukreiniger een goede keuze voor het werken stroomopwaarts van de verstopping bij een indoorreiniging, zoals besproken in ons artikel over rioolreiniging binnenshuis.

Met de juiste keuze van de componenten is een elektrische hogedrukreiniger geschikt voor het reinigen van de afvoerbuizen met een diameter tot 4 “.

De sleutels voor eenvoudigere afvoerreiniging met een elektrische hogedrukreiniger zijn:

een jetterslang met de kleinst mogelijke diameter die kan werken zonder uw machine te overbelasten.

  • een straalpijp met openingen die nauw aansluiten bij de PSI- en GPM-classificatie van uw elektrische hogedrukreiniger, rekening houdend met de drukopbouw in de rioolbuislijn en een ontlaadpatroon dat de trekkracht maximaliseert voor de kleinere GPM-stromen van uw elektrische hogedrukreiniger.
  • een koppelingsuiteinde met een adapter die op uw trekkerpistool past, zodat u de trekker als aan-uitklep kunt gebruiken en de kosten van aanschaf van een extra regelventiel en fittingen vermijdt.

Elektrische hogedruksproeiers Wandversterkers

Spuitpistolen voor elektrische hogedrukreinigers hebben speciale verbindingsstijlen, dus zorg ervoor dat u een adapter kiest die bij uw model past. Er is één adaptertype dat op de meeste Kärcher elektrische toverstokken past, en een andere, “universele” stijl met een O-ring die op de meeste andere merken past.

Gasdruk wasmachine

Gasdruk sluitringen

De stroomsnelheid van een residentiële gasdrukreiniger ligt typisch tussen 2 en 2,9 GPM. Dit geeft u een ideale balans tussen spuitkracht en gebruiksgemak voor het reinigen van huishoudelijke afvoeren met een diameter tot 4 “.

De sleutels tot efficiënt schoonmaken met een residentiële gasdrukreiniger zijn:

  • een jetterslang met de kleinst mogelijke diameter die het gemiddelde GPM-debiet aankan zonder uw machine te overbelasten.
  • een straalpijp die nauw aansluit op de GPM-stroom van uw machine, met een spuitpatroon dat is geoptimaliseerd voor grondiger reinigen.
  • een koppelingsuiteinde met een adapter die rechtstreeks op de sproeibuis of het trekkerpistool van uw gasreiniger wordt bevestigd, zodat u de trekker als uw aan-uitklep kunt gebruiken en de kosten van een extra klep en fittingen kunt vermijden.

Commerciële gasdrukwasmachines

Met typische GPM-stroomwaarden tussen 3,0 en 4,0 GPM, kunnen commerciële gasdrukreinigers u sterke trekkracht geven voor een diepe penetratie in lange rioolputten en de flexibiliteit om afvoerbuizen van maximaal 6 “in diameter schoon te maken.

U zou rioolbelichtingscomponenten moeten kiezen die overeenkomen met de hogere stroom- en drukwaarden van uw commerciële gasdrukreiniger:

  • een jetterslang met een diameter die groot genoeg is om hogere stromen aan te kunnen zonder uw machine te overbelasten.
  • een straalpijp met grotere openingen met opening die geschikt is voor het reinigen van een groter bereik van pijpdiameters onder hogere stroomomstandigheden.
  • een koppelingsuiteinde met een adapter die past bij het pistool van de hogedrukreiniger.
  • Heet water hogedrukreiniger
  • Heetwater hogedrukreinigers

Heetwater hogedrukreinigers hebben kachels die water tot bijna kooktemperaturen brengen. Omdat erg heet water vuile oppervlakken veel sneller kan reinigen.

Hoge druk ontstoppen? Bel 085-0471737