24-7 Clean

Mechanisch ontstoppen

Badkuipen zijn gevoelig voor verstoppingen. Het begint allemaal met een prop haar en smurrie die de drainage vertraagt, waardoor u meer opbouwt tot men de enkel diep in lauw water staat als u gaat douchen. Het is vies. Het probleem kan meestal worden herleid tot een haarlok in de afvoer en op het mechanisme voor uitval van de reis, de koppeling die de afvoer van het bad regelt. Gelukkig is het vrijmaken van de klomp vrij eenvoudig. Mechanisch ontstoppen? Bel 085-0471737

Voor badkuipen met een afvoer zonder pop-up, maakt u eerst de schroeven los die het deksel van de activeringshendel op zijn plaats houden. Trek het mechanisme voor afvalverwijdering langzaam terug en sluit deze aan op de overlooppijp. Verwijder het haar uit het mechanisme en laat warm water in de trein lopen om alle vuil weg te spoelen. Open vervolgens de uitschakelhendel op de afdekplaat en voer de hendel in en sluit deze weer aan op de overlooppijp. Nu, als de afvoer vrij stroomt zonder de stekker, maar slecht met de stekker, moet u een aanpassing maken. Helaas, dit is waar veel huiseigenaren de pop-up pitchen en naar een ijzerhandel voor een rubberen stop gaan. Doe het niet.

Om de afvoersnelheid te verbeteren, verkort u de tripafvalkoppeling met ongeveer ¼ inch. Hierdoor wordt de stop dichter bij de uitwerphefboom geplaatst. Draai de moer op de messing arm met schroefdraad los en steek vervolgens de arm in de beugel (fig. 2). Installeer het mechanisme opnieuw en test de afvoersnelheid. Wanneer de hendel voor het afwerpen van afval zich in de afvoerpositie bevindt, bevindt de stop zich hoger in de uitlaatafvoerpijp en dit zou de afvoersnelheid moeten verhogen.

Dezelfde techniek is van toepassing als u een badkuip heeft met een afvoer via de afvoer. U maakt het haar schoon dat het mechanisme heeft vervuild, spoelt de afvoer leeg, test vervolgens de drainage en past indien nodig de pop-upkoppeling aan.

Trek in dit geval de pop eerst uit het bad. Verwijder vuil en spoel de afvoer af. Als de bak na het terugplaatsen van de pop-up te langzaam leegloopt, moet u de vering van de verende arm aanpassen om de klep hoger boven de bodem van de kuip te plaatsen. Verwijder de afdekplaat van de uitschakelhendel en gebruik een schroevendraaier om de koppeling van de veerarm te verlengen).

Steek de koppeling terug in de overlooppijp en test de werking ervan. De pop-up moet iets hoger boven de bodem van de kuip liggen, waardoor een grotere afwateringssnelheid mogelijk is. Mechanisch ontstoppen? Bel 085-0471737