24-7 Clean

Ontstoppen toilet

Essentiële uitrusting voor het ontstoppen van een toilet:

 • Beschermende kleding, b.v. rubberen handschoenen
 • Heet water
 • Een zuiger
 • Een commerciële rioolreiniger (vergeet niet om de instructies op het etiket van uw product zorgvuldig op te volgen).

Er zijn een aantal redenen waarom een ​​toilet verstopt kan raken, maar er is nooit een reden waarom men het zo zou willen laten! Ontstoppen van toiletten is ongetwijfeld niet een van je leukste klusjes, maar u zult merken dat het een verrassend bevredigende klus is om van de klus ‘te doen’ af te komen. We hebben deze stapsgewijze handleiding voor het ontstoppen van een toilet samengesteld om u te helpen de taak zo snel en eenvoudig mogelijk uit te voeren.

Toilet reparatie veiligheid

Het eerste dat u moet doen is zorgen dat het de toilet is – niet je afvoer – dat is verstopt. Neem een ​​kijkje in de afvoer buiten uw huis om te controleren of er geen groter probleem is. Als uw toilet de hoofdschuldige is van de verstopping, begin dan met het volgen van deze veiligheidsinstructies:

 • Bescherm de vloer met oude handdoeken of kranten. Dit is te vol water dat overloopt of gemorst wordt.
 • Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is. Niet stromend water kan gassen produceren die stinken en niet mogen worden ingeademd, en sterke chemicaliën kunnen dat ook!
 • Trek lange rubberen handschoenen en wasbare kleding aan. Toiletten zijn een broedplaats voor ziektekiemen, dus zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen besmetting.
 • Lees alle veiligheidsinstructies op de etiketten van de producten die u gaat gebruiken.
 • Gebruik nooit meer dan één reinigingsproduct tegelijk. Het mengen van deze kan gevaarlijke en onverwachte chemische reacties veroorzaken.
 • Draai het water naar het toilet aan de muur. Dit minimaliseert de kans dat het toilet overloopt.
 • Bel een loodgieter op 085-0471737 als het je niet lukt om het toilet zelf te deblokkeren. De onderstaande methoden zijn veilig om alleen te proberen, maar voor meer hardnekkige of complexe blokkades moet u een professional raadplegen.

 

Ontstoppen toilet handleiding

Stap één: Het handmatig deblokkeren van een toilet

Als u precies weet wat het toilet verstopt is- en u denkt dat u het handmatig kunt verwijderen – gebruik dan handschoenen om dit te doen. Als het je lukt om de verstopping te verwijderen, moet u stap twee voltooien om eventueel achtergebleven vuil in de afvoer weg te spoelen. De functie van de toilet zou weer normaal moeten worden.

Stap twee: Gebruik van heet water en zwaartekracht om handmatig te spoelen

Soms is het ontstoppen van toiletleidingen net zo eenvoudig als het van een hoogte gieten van heet water in de toiletpot. Het hete water moet helpen om verstoppingen op te lossen en de zwaartekracht zal het water harder door de pijpen duwen dan een normaal spoelproces. Maar vergeet niet voorzichtig te zijn om jezelf niet te laten verrassen.

Stap drie: Ontgrendelen van een toilet met afzuiging

 • Iedereen weet dat toiletpijpen met een zuiger kunt ontstoppen, maar wist u dat er verschillende soorten plunjers zijn en moet je er een gebruiken die speciaal voor het doel is ontworpen?

Vraag bij uw plaatselijke doe-het-zelfzaak naar het juiste model en ga vervolgens aan het werk: duw de zuiger langzaam naar beneden om een ​​vacuüm over het gat te produceren en trek vervolgens de hendel omhoog om de verstopping los te maken. Zorg ervoor dat de wc-pot water bevat, anders krijgt u niet het juiste effect. Herhaal dit zo vaak als nodig om eventueel vuil te verwijderen en de blokkering op te heffen.

Stap vier: Gebruik een commerciële drainreiniger voor toiletten

Dit is de laatste stap die u moet proberen voordat u een loodgieter belt. Gebruik deze methode alleen als u zeker weet dat de blokkering organisch is, geen plastic of metalen voorwerp. Lees de instructies op het etiket zorgvuldig en zorg ervoor dat u de nodige veiligheidsmaatregelen neemt.

Stap vijf: bel een professional voor advies

Als u twijfelt over hoe verder te gaan, of u heeft geen vooruitgang geboekt door de bovenstaande stappen te volgen, is het tijd om een ​​loodgieter te bellen op 085-0471737. Ze laten je toilet in een mum van tijd ontgrendeld! Ontstoppen toilet? Bel 085-0471737