24-7 Clean

Ontstoppen wastafel

Indien u problemen heeft met het ontstoppen van uw wastafel, is het niet altijd duidelijk wat de beste aanpak is. Gelukkig zijn we hier om u precies te vertellen wat u moet doen. Volg gewoon deze 12 eenvoudige stappen om uw water weer vrijelijk te laten stromen.

 

 1. Zorg dat u voorbereid bent

Voordat men verstopte gootsteen aanpakt, heeft u het volgende nodig:

 • beschermende bril en handschoenen
 • een vaatdoek
 • wat bakpoeder en witte azijn
 • sommige soda kristallen
 • een afwasbak of een emmer
 • een zuiger

 

 1. Reinig de afvoerpijp

Eerst moet men de plug losdraaien. Kijk vervolgens goed in het spoelgat en ruim alle puin of vuil dat in het spoelgat zit op.

 

 1. Sluit het gat af

Zorg ervoor dat het spoelgat bedekt is met water, zodat u een luchtdichte afsluiting voor de zuiger hebt.

 

 1. Blokkeer de overloop

Gebruik de vaatdoek om de overloop aan te sluiten – nogmaals, en zorg ervoor dat je een luchtdichte afsluiting hebt.

 

 1. Breng de zuiger naar buiten

Plaats de plunjer op het gat, zodat deze afdekt en duw de zuiger voorzichtig op en neer. Mogelijk moet u de theedoek strak tegen de overloop houden om een ​​goede afdichting te garanderen.

 

 1. Voeg een beetje bakpoeder en azijn toe

Hopelijk is een beetje instorten erin geslaagd om de geblokkeerde gootsteen te verwijderen. Maar als dat niet het geval is, kunt u proberen een kleine hoeveelheid bakpoeder in het afvalgat te gieten, gevolgd door een kopje witte azijn.

 

 1. Doorspoelen met heet water

U zou wat kunnen zien of horen bruisen omdat het zuiveringszout en de azijn werken om puin en vuil af te breken. Na een paar minuten kunt u het mengsel gewoon met een beetje heet water uit de kraan door de afvoer spoelen.

 

 1. Probeer wat soda-kristallen te gebruiken

Als alternatief kunt u een half pakje natriumhydroxide oplossen in een beetje kokend water en deze oplossing vervolgens in de afvoer gieten om vetten, vet of zeepresten te helpen verwijderen die zich mogelijk hebben opgehoopt.

 

 1. Zoek de U-bocht

Indien u echt niet lukt, en men een bijzonder eigenwijze verstopte gootsteen, kun men proberen de U-bocht te verwijderen en op te ruimen. Zoek gewoon naar de eerste bocht in de pijp onder de gootsteen.

 

 1. Maak een emmer klaar

Plaats een afwasbak of een emmer onder de U-bocht, klaar om water op te vangen dat eruit valt.

 

 1. Maak de U-bocht los

Schroef de plastic fitting voorzichtig los waar de U-bocht aan de onderkant van de gootsteen aansluit. Zodra u ziet dat water begint uit te druppelen, stopt u met het losschroeven en laat al het water in de emmer lopen.

 

 1. Inspecteer de U-bocht

Zodra het water niet meer leegloopt, kunt u de U-bocht helemaal verwijderen en naar binnen kijken. Trek eventuele voorwerpen of opgehoopt vuil weg die u kunt vinden en maak de schone U-bocht weer vast aan de onderkant van de gootsteen. Als je deze stappen zorgvuldig hebt uitgevoerd, moet je nu weten hoe je zelf een gootsteen kunt deblokkeren. Maar als u nog steeds problemen ondervindt, of als u zich niet comfortabel voelt bij het volgen van deze stappen, neemt u dan gewoon contact op met een van onze ingenieurs – zij komen graag naar u toe om de geblokkeerde gootsteen voor u te bekijken.

 

Ontstoppen wastafel advies nodig? Bel 085-0471737