24-7 Clean

Riool lucht in huis

Hoe kunt u riool lucht in huis stoppen?

De kenmerkende geur van rioolgas dat door u huis loopt, betekent dat er iets mis is met het sanitair.

Geuren kunnen wijzen op een toiletlek of een scheur in een van de afvoerbuizen. Zelfs als alle ontluchtingspijpen intact zijn, is de kans groot dat verstopte ventilatieopeningen verantwoordelijk zijn voor de geuren. Wanneer ze geen lucht in de riolering toelaten, kan stromend water een vacuüm creëren dat het water op de bodem zuigt, bedoeld om het gas erachter in de leidingen te houden. Om het probleem op te lossen, moet u de ventilatieopeningen vrijmaken. Riool lucht in huis? Bel 085-0471737

Zoek de bron van de geur. Als het uit een toilet komt, heeft het toilet mogelijk onderhoud nodig. Als u de geuren aan de afvoer van een armatuur ruikt, zijn de ventilatieopeningen waarschijnlijk geblokkeerd. Geuren die uit de muur komen, duiden op de noodzaak om gekraakte of ontkoppelde ontluchtingspijpen te repareren.

Trek het toilet uit als de geuren daar vandaan komen. Doe dit door het water uit te zetten, de tank af te tappen en de wc-bouten los te draaien met een sleutel. Bestudeer de ondervloer op vochtschade. Als je iets ziet, repareer dan de beschadigde delen.

Breng de flens omhoog als de bovenkant meer dan 1/2 inch onder het oppervlak van de vloer ligt. Wanneer de flens te laag is, kan de wasring de afvalleiding niet afsluiten en kunnen er rioolgassen doorheen gaan. Schroef de flens los met een schroevendraaier, plaats er een flensuitbreider bovenop en vervang de schroeven om de flens en het verlengstuk op de ondervloer te houden. Vervang het toilet als je klaar bent. Riool lucht in huis? Bel 085-0471737

Maak de ventilatieopeningen schoon als de geuren afkomstig zijn van een P-valbeveiliging. Je bent in staat om de gassen in die armatuur te ruiken omdat de val is leeggemaakt door een vacuüm in de afvalleiding. Bevestig dit door water in de gootsteen te gieten om de val te vullen en vervolgens het dichtstbijzijnde toilet door te spoelen. Je hoort waarschijnlijk zuigende en gorgelende geluiden uit de fixture.

Klim op het dak met een verlengingsladder en verwijder vuil uit de ventilatieopening. De ventilatieopening bevindt zich meestal net boven de hoofdbadkamer. Het kan worden geblokkeerd door bladeren, takken of zelfs een dode vogel.

Giet water in de ontluchting met een tuinslang als de opening niet geblokkeerd is. Het water kan de obstructie opheffen. Als dit niet het geval is, stroomt het uit de ontluchtingsopening.

Steek een rioolvijzel in de ventilatieopening en duw deze zo ver mogelijk naar beneden als het water overloopt. Draai aan de hendel om de vijzel door de blokkering te werken. Wanneer de verstopping is verholpen, zal het water dat in de ontluchtingspijp staat leeglopen. Spuit meer water om ervoor te zorgen dat de ontluchting geopend is.

Bekijk de ontluchtingspijpen in de muur als de geur daar vandaan komt. De leidingen zijn mogelijk toegankelijk op de zolder of in de kelder, maar als ze door het hoofdgedeelte van het huis lopen, moet men waarschijnlijk muurwand verwijderen om bij ze te komen.

Lijm de losse verbindingen in de ontluchtingspijpen opnieuw met kunststof buiscement. Omdat ontluchtingspijpen geen water vervoeren, vergeten loodgieters vaak om ze te lijmen en kunnen geuren uit niet-gelijmde gewrichten sijpelen. Repareer gekraakte of falende fittingen door ze met een ijzerzaag uit te knippen en in vervangende buizen en fittingen te lijmen. Riool lucht in huis? Bel 085-0471737