24-7 Clean

Rioolbuis inspectie

Hoe werkt de inspectie van de inspectie van de Rioolbuis? Bel ons op 085-0471737

Problemen vinden in uw rioolsysteem

Tegenwoordig worden objecten steeds kleiner en zijn camera’s niet anders. Van grote, omvangrijke apparatuur zijn de camera’s sindsdien veranderd en kleiner en kleiner geworden. Het is klein genoeg om op de achterkant van de meeste smartphones te passen, terwijl het toch in staat is om hoge resolutie foto’s te maken.

Omdat camera’s nu zo klein zijn geworden, hebben ze meer toepassingen gekregen, niet alleen voor spionage- en undercoveroperaties, maar ook voor de sanitair industrie, wat erg nuttig is.

In plaats van grote handgereedschappen, luistertoestellen of zelfs een heel gebied te moeten opgraven om de exacte oorzaak van het probleem in leidingen te achterhalen, wat ook veel vallen en opstaan ​​veroorzaakte, hebben loodgieters nu de mogelijkheid om buizen te inspecteren en rioolleidingen met speciaal voor dit doel gemaakte miniatuurcamera’s.  Rioolbuis inspectie? Bel ons op 085-0471737

Als er een probleem is in uw rioollijnen – zoals een klomp of een lek – kan dit gemakkelijk worden gedetecteerd door inspecties van de cameralijn. Lees verder om alles te weten te komen over inspecties van rioollijnen.

 

Welk type camera wordt gebruikt om rioolbuizen te inspecteren?

Er is een specifiek type camera dat wordt gebruikt voor inspecties van rioollijnen en het wordt een rioolinspectiecamera of een rioolbuiscamera genoemd.

Dit is een kleine, flexibele camera die speciaal is gebouwd om in rioolleidingen en leidingen te worden gesnapt om een ​​oculair onderzoek van de rioolbuizen of -lijnen onder huizen, gebouwen of wegen mogelijk te maken. De meeste rioolinspectiecamera’s zijn geschikt om te gebruiken voor zowel grote leidingen als voor nauwe afvoeren. Rioolbuis inspectie? Bel ons op 085-0471737

Deze camera’s worden gebruikt om een ​​precies beeld te krijgen van wat zich in de leidingen bevindt, zodat loodgieters eventuele problemen kunnen controleren. Rioolbuiscamera’s zijn een vrij nieuwe technologie die ideaal is om te gebruiken voor het identificeren van zelfs de kleinste problemen met nauwkeurigheid.

Hierdoor hoeven professionele rioolreparateurs geen gebieden op te graven die verdere schade kunnen veroorzaken. Rioolcamera’s kunnen worden gebruikt om verschillende problemen in uw leidingen en riolering te identificeren. Lees verder om meer te weten te komen over de meest voorkomende rioolproblemen bij professionals.

Meest voorkomende soorten rioolproblemen

Rioolbuizen kunnen verborgen delen van uw huis zijn, maar dat betekent niet dat ze niet gevoelig zijn voor beschadiging. Hier zijn de meest voorkomende en veel voorkomende problemen die uw rioolbuizen kunnen teisteren, die kunnen worden opgespoord door inspectie van de rioollijncamera:

Afgebroken boomwortels: Als je veel bomen in je gebied hebt, kunnen sommige wortels zijn afgebroken en in je rioollijn terecht zijn gekomen. Wanneer dit gebeurt en er niets aan gedaan wordt, kunnen de boomwortels schade toebrengen aan uw riool- of pijplijnen.

Pijpproblemen: Omdat de grond waarin uw leidingen en rioleringsleidingen zijn ondergebracht, meestal verschuift, kunnen uw leidingen in elkaar klappen, barsten of slecht uitgelijnd raken of zelfs breken.

Een soort verstopping: dit gebeurt wanneer vet, bladeren of andere voorwerpen vast komen te zitten in uw leidingen of rioolleidingen, waardoor het moeilijk wordt voor het water om goed te stromen.

Verslechtering of corrosie van metalen buizen: oudere pijpen en rioolleidingen worden meestal gemaakt met andere materialen dan PVC-leidingen, waardoor ze vatbaar worden voor bederf en corrosie, waardoor ze kunnen instorten.

Buikbuikpijpen of lekkende verbindingen: Buikbuikpijpen treden op wanneer een deel van de pijp is neergedaald, waardoor vervolgens afval en ander puin kan worden verzameld. Lekkende voegen daarentegen worden veroorzaakt door gebroken afdichtingen tussen de leidingen.

Al deze problemen zijn lastig, vooral als u niet weet welke van deze problemen ertoe leiden dat uw rioolleidingen niet goed werken. Zodra u problemen ondervindt met uw leidingen of rioolleidingen, kunt u het beste een beroep doen op een professional om de inspectie van de rioollijncamera uit te voeren.

Dus hoe werkt het?

Om binnenleidingen en rioolleidingen te kunnen zien, is een hogedrukrioleringspijppcamera bevestigd aan het uiteinde van een flexibele staaf. Een professional steekt vervolgens de staaf samen met de camera in de pijpen om de problemen te controleren en te inspecteren.

Het gebruik van flexibele stang vergunningen voor meer verbeterde mobiliteit in leidingen en rioolleidingen. De professional kan alle delen van de leidingen en lijnen zien, zelfs de hoeken. Dit is de meest eenvoudige en traditionele manier om de inspectie van de rioollijncamera uit te voeren.

Voor meer gecompliceerde rioolleidingen is de rioolinspectiecamera verbonden met een pijpleidinginspectiemaat (PIG), een cilindrisch mechanisch lichaam dat zich door de leidingen en rioleringsleidingen kan verplaatsen. Afgezien van de camera kan deze ook worden bevestigd aan andere apparatuur die vuil kan verwijderen.

PIG wordt niet alleen gebruikt voor inspectie, maar ook voor het onderhoud van leidingen en rioolleidingen. Het heeft ook verlichtingskenmerken om een ​​duidelijker beeld te geven van wat er in de pijpen te vinden is. De afbeeldingen worden bekeken door een scherm dat is verbonden met de PIG door een flexibele en waterdichte lijn.

Hoe dan ook, deze camera’s worden gebruikt om de exacte problemen in uw rioolleidingen en leidingen op te sporen of waardoor ze ontstaan. Hoewel deze camera’s niet worden gebruikt om deze problemen op te lossen, zijn ze nog steeds zeer essentieel om te zijn

Rioolbuis inspectie? Bel ons op 085-0471737