24-7 Clean

Rook inspectie

Als eigenaar of huurder van een 1 of 2 eengezinswoning, kantoor of gebouw, is het belangrijk dat u dit laat inspecteren op rookmelder (s), koolmonoxidedetector (s) en een brandblusserconformiteit onder de juiste voorwaarden.

Hoeveel rookmelders heeft u nodig?

Voor huishoudelijk gebruik, minimale beveiliging, vereist dat rookmelders buiten elke slaapkamer en op elk niveau van de woning worden gebruikt. Als alle slaapkamers zich op één niveau en van een gang bevinden, kan een rookmelder in de gemeenschappelijke gang worden geïnstalleerd. Een koolmonoxidedetector kan ook in die gang worden geïnstalleerd. Als er echter aparte slaapkamers zijn in andere gedeelten van de woning, zijn extra rookmelders en koolmonoxidedetectors aanbevolen. Een brandblusser niet kleiner dan 2A: 10B: C en niet groter dan 10lbs. is veilig voor de keuken. Rook inspectie nodig? Bel ons op 085-0471737

Waar en hoe moeten rookdetectors worden geïnstalleerd?

Omdat rook en brandbare gassen stijgen, moet een rookmelder hoog op een muur of aan het plafond worden gemonteerd. Door deze hoge montage kan een rookmelder de eerste sporen van rook detecteren. Rookdetectors die op muren worden gemonteerd, moeten minstens 4 inch maar niet meer dan 8 inch onder het plafond zijn. Rookdetectors die op het plafond zijn geïnstalleerd, moeten zich op ten minste 4 inch van de muren of hoeken bevinden. Rookdetectors mogen niet meer dan 10 voet verwijderd zijn van de slaapkamers. Voor de inspectie en certificering van wederverkoop moet er een rookmelder zijn op elk niveau van de woning, inclusief de kelder.

Waar moet de koolmonoxide-detector worden geïnstalleerd?

Er zijn twee soorten koolmonoxide detectoren beschikbaar. Elektrisch en batterij. Omdat de koolmonoxidedetector zich in het gebied van de slaapkamers moet bevinden, kan een elektrische detector worden geïnstalleerd als uw woning een stopcontact in de gang heeft. Als dat niet het geval is, kan de batterij detector worden geïnstalleerd op het plafond of de muur volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Ook, als de rookmelders, als er op afstand gelegen slaapkamers zijn in andere delen van de woning of op andere niveaus, dan zijn extra koolmonoxide detectoren nodig.

Rook inspectie nodig? Bel ons op 085-0471737