24-7 Clean

Stankproblemen

Last van Stankproblemen? Bel 085-0471737

Hoe kunt u stinkende leidingen reinigen?

Als u weet hoe u stinkende riolering moet reinigen, houdt u de keukengeuren onder controle.

  • Hoe maakt u een stinkende afvoer schoon?

Verwijder de afvoergeuren en houd vliegen en andere schadelijke dieren weg met deze stappen

Andere keren is de bron een vervelende afvoer van gootsteen. Stinkende afvoeren zijn meestal het gevolg van opeenhopingen van voedselresten. Gelukkig zijn stinkende afvoer gemakkelijk te reinigen en als u er een gewoonte van maakt, kun je ze geurvrij houden.

Er zijn verschillende manieren om afvoergeuren te elimineren. Veel mensen vinden dat een combinatie van methoden het beste werkt, dus kies degene die het geschiktst is om te starten en probeer vervolgens een andere methode als de geur aanhoudt.

 

Giet water: Vaak komen zwerfhaar en ander vuil vast in zeepresten die langs de pijp lopen en geuren  Behandel dat snel door een paar liter zeer heet water in de afvoer te gieten. Wacht vijf minuten en volg daarna met koud water om eventueel resterend vet te laten stollen. Herhaal tot slot de spoeling met heet water om dat laatste stukje gestold spul te verwijderen.

Ontgeuren: Verwarm vier kopjes witte azijn tot een sudderend gerecht. Wacht een minuut. Giet twee kopjes in de afvoer, spoel af met koud water, volg de rest van de hete azijn. Deze methode wordt meestal gebruikt door kleine klompen, die vaak de bron van de geur zijn.

Schuren: laat warm water in de afvoer lopen. Schakel het water uit, dump een kopje baking soda in de afvoer. Giet twee kopjes hete azijn in de afvoer. (Pas op, het zal bruisen.) Wacht een half uur en spoel dan de afvoer met heet, zo niet kokend, water.

  • Hoe uw vuilnis te beschermen tegen ruiken?

Als u elke van de bovenstaande methoden elke week of twee gebruikt, voorkom men dat er een nare rest ontstaat die kan leiden tot kleine klompen. Soms heeft de opruiming van keukenafval een beetje extra hulp nodig. Hier zijn twee dingen die je kunt doen waardoor je aanrecht de hele tijd fris blijft ruiken.

Plaats ijsblokjes in de afvoer: Ze zijn hard, dus ze schuren de wegruimingsmessen terwijl het loopt en de koude temperatuur helpt overtollig vet verzamelen dat je tot je beschikking hebt en voert het dan weg.

Maal citrusschillen: Snij een citroen- of sinaasappelschillen, het geeft wel een aangename geur aan de gootsteen en dankzij het citroenzuur helpt het vette opbouw te verwijderen.

Om geurtjes weg te houden, maakt het reinigen van stinkgoed een deel van je wekelijkse keukenreinigingsroutine af. Last van Stankproblemen? Bel 085-0471737