24-7 Clean Verstopte afvoer wasmachine

Wat te doen als uw wasmachine niet leegloopt?

Wanneer een wasmachine niet leegloopt, kunnen er verschillende oorzaken zijn.

  • Water dat nog in de wasmachine zit

Wanneer er water achterblijft in de wasmachine wanneer de cyclus is voltooid, is de oorzaak waarschijnlijk binnen in het apparaat zelf. Problemen met het aftappen kunnen afkomstig zijn van de afvoerbuis of de mechanische pomp. Verstopte afvoer wasmachine? Bel 085-0471737.

Afvoerbuis: Als er iets verstopt zit in de afvoerslang van de wasmachine, kan dit voorkomen dat het water uit de machine wordt gepompt. Om dit te testen, verwijdert u de afvoerslang op de wasmachine en zorgt u ervoor dat deze schoon is. Een eenvoudige manier om te controleren of de afvoerbuis schoon is, is door er lucht door te blazen. Als er niets de afvoerslang blokkeert, is het probleem waarschijnlijk bij de pomp van de wasmachine.

Pomp: Als er water in de wasmachine is en de afvoerbuis niet het probleem is, is de pomp waarschijnlijk slecht. Als de pomp niet goed werkt, zal het water aan het einde van de cyclus niet uit de machine komen. Als u denkt dat de wasmachinepomp het probleem veroorzaakt, bel dan een reparatiewerkplaats in uw buurt voor een offerte.

  • Water morst uit de wasmachine of afvoer

Als de wasmachine niet goed leegloopt en er bij elke rit water naar de vloer sijpelt, is het probleem waarschijnlijk bij de afvoer. Een verstopte afvoer zorgt ervoor dat er geen water uit de machine kan lopen en uiteindelijk in de buis terechtkomt en op de vloer terechtkomt. Het oplossen van de verstopte afvoer lost meestal het probleem op.

De afvoerslang van de wasmachine gaat ongeveer twee voet omlaag in de standpijp van de sanitaire afvoer. (In sommige machines kan de afvoerslang eenvoudig op de zijkant van een waskuip worden geklemd, hoewel dit geen acceptabele praktijk meer is.) Vanaf daar gaat het water in een aftapper.

De verstopping kan zich in dit valgebied bevinden, of het kan verder langs de afvoerlijn liggen. Bepaal eerst waar de verstopping is.

  • Snelle test om de verstopping te vinden

Vul eerst de wasmachine met water. Draai de knop naar de draai- / afvoerinstelling en maak u klaar om het te laten leeglopen. Ga naar de plaats waar u de afvoerstandpijp kunt zien terwijl u toch toegang heeft tot de wasmachine.

Waar u naar op zoek bent, is hoe lang het duurt voordat het water uit de afvoerpijp komt.

Opmerking: Zorg dat u klaar bent om te voorkomen dat de wasmachine op elk moment leegloopt.

Als de wasmachine binnen een paar seconden een back-up maakt, is de verstopping waarschijnlijk erg dichtbij en kan deze worden verwijderd met een kleine slang voor uitlaatspuiten die via de standpijp wordt gebruikt. Je zou zelfs in staat kunnen zijn om het te verwijderen met een kleine hand-aangedreven slang.

Als de afvoer enige tijd nodig heeft om een ​​back-up te maken, is de onderbreking waarschijnlijk vrij ver weg. In dit geval moet u een middelgrote afvoerslang door een schoonmaakbeurt gebruiken om de onderbreking te verhelpen.

Vaak is er een schoonmaakbeurt achter de wasmachine die kan worden gebruikt om de onderbreking te slangen. Als er geen opruiming achter de wasmachine is maar er is een keuken in de buurt, lopen vaak de twee afvoeren samen en kunt u de slang door de keukenreiniging laten rennen om de onderbreking te verhelpen. Als de afvoer in de keuken een beetje traag lijkt of als er water is gerold tijdens het gebruik van de wasmachine, dan controleert dit of ze aan elkaar vast zitten en opruimen kan men beide reinigen.

De meeste mensen hebben niet de afvoerslangen die nodig zijn om dit soort onderbrekingen op te ruimen. Gelukkig kunnen de meeste afvoerslangen per uur worden gehuurd bij thuisverbouwers en verhuurbedrijven van gereedschapswinkels als je besluit om het zelf te doen. Verstopte afvoer wasmachine? Bel 085-0471737.