24-7 Clean

Verzakte Riool

Algemene oorzaken, waarschuwingssignalen en vervangingsopties

Alle sanitaire voorzieningen, afvoerleidingen en leidingen in uw huis zijn verbonden met het grootste (en belangrijkste) sanitair in uw hele huis – de hoofdriolering.

Tussen oneigenlijk gebruik van deze armaturen / afvoeren / leidingen en vele andere externe factoren, kan de hoofdriolering tegen een stootje. Uiteindelijk kan de hoofdrioolleiding verstopt raken (of zelfs instorten) totdat deze ernstig moet worden gerepareerd of vervangen.

Verzakte Riool oplossen? Bel 085-0471737

Als u weet waardoor rioolleidingen verstopt raken en de waarschuwingsborden waar u op moet letten, kunt u voorkomen dat u ooit te maken krijgt met een grote reparatie of vervanging.

  • Wat zijn de gemeenschappelijke oorzaken van een verstopt riool?

Rioolleidingen kunnen verstopt raken met vuil

Bijna elke huiseigenaar is in de ongelukkige situatie beland dat hij een verstopte afvoer of een langzaam lopende gootsteen of badkuip heeft. Hoewel een enkele verstopping lastig kan zijn, is deze meestal eenvoudig te repareren.

  • Wat gebeurt er echter als alle afvoeren in uw huis in één keer een back-up maken?

Het kan een rioolafvoerkanaal zijn. De reparatie of vervanging van een hele rioolleiding (of zelfs slechts een sectie) is soms vereist wanneer pogingen tot leegmaken niet het geval zijn. Dit zijn de belangrijkste indicatoren voor een reparatie of vervangingsprocedure:

 

  1. Ernstige leidingschade

Wanneer rioolleidingen gebroken of gescheurd zijn, kan het afvalwater niet goed door het systeem worden afgevoerd. Leidt tot directe en frequente back-ups.

Veel voorkomende oorzaken van schade aan rioolbuizen zijn:

  • Rioolbuisbreuk via verschuivende grond, bezinking, toegenomen verkeer op de grond erboven en gebruik van zware bouwmachines boven de grond.
  • Corrosie van een oudere pijp, waardoor de buis breekt of bezwijkt.
  • Lekkende verbindingen waarbij de afdichtingen tussen de pijpsecties gebroken zijn, waardoor water en riolering kunnen ontsnappen.
  1. Een verzakkend riool.

Hoewel dit buiten de controle van een huiseigenaar is, gebeuren er in de loop van de tijd verzakte rioollijnen. Deze “problemen aan de leiding” treedt op wanneer een deel van de buis is gezonken als gevolg van grond- of grondomstandigheden.

De lage plek in de lijn begint papier en afval te verzamelen, wat resulteert in herhaalde blokkades.

  1. Boomwortelinfiltratie

De rioolleidingen van de leiding waren soms geconstrueerd uit klei of andere poreuze materialen. Bovendien waren de verbindingen tussen de pijpsecties niet zo strak als de huidige Pvc-buizen.

Terwijl de wortels van bomen en struiken groeien, zoeken ze naar bronnen van water. Als ze op een rioolbuis vastzitten, groeien ze in de buis om het water naar binnen te bereiken. Naarmate de wortels na verloop van tijd groter worden, kan de lijn breken.

  1. Vlissingen door het toilet spoelen

In het belang van de gezondheid van uw sanitair systeem is het belangrijk om te weten ‘Wat u wel en niet kunt uitspoelen in uw toilet’.

Als u uw toilet als een vuilnisemmer behandelt, veroorzaakt dit problemen met de riolering. De nummer een regel om te onthouden bij het doorspoelen van het toilet – zorg ervoor dat alleen menselijk afval en toiletpapier naar beneden valt.

  1. Giet het afval weg

Rioleringsleidingen kunnen gemakkelijk verstopt raken als vet en olie erin worden gegoten. Vet, vetten en olie zijn allemaal enkele van de grootste boosdoeners als het gaat om het dichtslibben van leidingen. Het is NOOIT een goed idee om vet, olie of andere vetten in een afvoer te gieten.

Giet heet vet altijd in een koffieblik of pot. Zodra het stolt, kun je het weggooien. Mensen denken ten onrechte dat warm water bij het gieten van vet in een afvoer helpt om het weg te wassen.

Als het vet is afgekoeld, zal het hard worden en aan uw leidingen blijven kleven, wat leidt tot klompen in de rioollijn. Het is verstandig voor elke huiseigenaar om te weten ‘Wat u niet met uw afval zou doen. Vragen over Verzakte Riool? Bel 085-0471737