24-7 Clean

Verzakte Rioolbuis

Afvoer en rioolbuisafmetingen

Verzakte Rioolbuis? Bel 085-0471737

Het bepalen van de juiste maat van afvoer- en rioolbuizen vereist kennis die de meeste lezers van dit boek te boven gaat; daarom zullen we niet in detail bespreken hoe we riolering- en rioolbuisgroottes kunnen bepalen. Laat berekening van de juiste berekening van de afvoer- en rioolbuisafmetingen over aan gekwalificeerde aannemers. We zullen enkele basisinformatie geven over het berekenen van de afmetingen van de afvoer- en rioolbuizen en een voorbeeld geven van het berekenen van de afmetingen van de afvoer- en rioolbuizen voor een gemiddelde woning. Ga er niet van uit dat de afmetingen van uw afvoer- en rioolpijpen verkeerd zijn als uw huis buizen van verschillende afmetingen heeft dan in het volgende voorbeeld. Uw leidingen zijn mogelijk bemeten met verschillende aannames of dimensioneringsmethoden. In de praktijk gebruiken loodgieters vaak “vuistregels” om afvoer- en rioolbuizen te installeren met een beperkt aantal buisdiameters die groter kunnen zijn dan de minimaal vereiste maat. Dit maakt afvoer en riolering eenvoudiger en ontlast de loodgieter van het uitvoeren van gedetailleerde pijpmatenberekeningen.

 

Riolering armatuur eenheden Beschrijving

  1. Elke sanitaire inrichting en groep gerelateerde fixtures heeft een riolering-armatuureenheid (dfu) -waarde gekregen. Deze waarde is gebaseerd op de typische vraag naar waterstroming van de armatuur- of armatuurgroep en op de waarschijnlijkheid dat de fixtures niet allemaal tegelijk zullen worden gebruikt.
  2. Gebruik de hoogste dfu-waarde voor een soortgelijke fixture als een fixture niet in de volgende tabel wordt vermeld.
  3. Gebruik een dfu-waarde van 1,5 dfu voor elke stroom van 1 gallon per minuut water in een afvoersysteem van een continue of semi-continue bron zoals een pomppomp.
  4. Merk op dat de werkelijke buismaat die vereist is voor een douche of een armatuurgroep die een douche bevat, kan verschillen van de buismaat berekend op basis van riolering-armatuureenheden. Dit komt omdat de grootte van de sifon groter kan zijn als er meerdere douchekoppen en bodysprays zijn geïnstalleerd. Raadpleeg tabel P3201 voor vereisten voor de maat van de sifon en baseer de afmeting van de afwateringspijp voor de douche op de vereiste trapafmeting, niet op de dfu-waarde.

 

Tap de maatafmetingen af

  1. Gebruik de volgende tabel om te bepalen hoeveel dfu door horizontale aftakleidingen of door verticale stapelafvoerleidingen kan stromen. Gebruik ten minste (≥) een pijp met een diameter van 3 inch voor toiletten, ongeacht de waarden in de tabel.
  2. Baseer de werkelijke leidingmaat op de valvanger vereist uit tabel P3201 wanneer er een verschil is tussen tabel P3201 en tabel P3005.4-1.

 

Maattabel rioolbuis

  1. Gebruik de volgende tabel om te bepalen hoeveel dfu door de afvoer van het gebouw of de rioolbuizen van het gebouw kan stromen. Gebruik ten minste (≥) een pijp met een diameter van 3 inch voor afvoerleidingen voor gebouwen en riolering die toiletten bedienen, ongeacht de waarden in de tabel.

 

Berekeningsmethode afvoerpijp en rioolbuis

  1. Gebruik de volgende stappen om de grootte van afvoer- en rioolbuizen te bepalen.

(a) Teken een lijndiagram van het sanitair systeem dat de relatieve locatie van elk armatuur toont.

(b) Ken de dfu-waarde toe van tabel P3004.1 aan elke fixture- en fixturegroep.

(c) Begin op de bovenste verdieping of op de meest afgelegen armatuur. Werk stroomafwaarts en voeg de dfu-waarden toe voor elke fixture- of fixturegroep. Vergeet niet om de te gebruiken

gereduceerde meervoudige armatuurgroep dfu-waarden, beginnend waar de pijpen uit de badkamers aansluiten. Vergeet niet om tabel P3201 te controleren op maat van de sifon.

(d) Wijs maten toe aan de buizen met behulp van de tabellen P3005.4-1 en P3005.4-2. U kunt grotere pijpen gebruiken dan die in de tabel. U mag geen kleinere leidingen gebruiken en u mag de buismaat in de richting van de stroom niet verminderen, zelfs als het diagram dit lijkt toe te staan.

 

Berekeningsvoorbeeld afvoerpijp en rioolbuis

  1. Neem een ​​nieuw, vier slaapkamers, 2 ½ badkamers, thuis met de sanitaire voorzieningen beschreven in de volgende tabel. De complete badkamers bevinden zich op de tweede verdieping. De overige armaturen bevinden zich op de eerste verdieping.

Voorbeeld 1:

Vraag: Ervan uitgaande dat beide badkamers op de tweede verdieping leeglopen naar één stapel, wat is de DFU-belasting op de stapel en welke maatpijp moet er voor die stapel worden geïnstalleerd?

Antwoord: De dfu-belasting is 12 en de leidingmaat is minimaal (≥) 3 inch. Raadpleeg tabel P3004.1. Vergeet niet om de waarden van de badkamergroep te gebruiken en toe te voegen voor eventuele extra armaturen.

De dfu-belasting voor een twee volledige badkamergroep (met 2 badkuipen of douches, 2 wastafels en 2 toiletten) van de dfu-tafel is 8. Voeg 2 dfu toe voor de extra douche en 2 dfu voor de twee extra wastafels voor toilet. Raadpleeg tabel 3004.5-1. Een buis met een diameter van 2 ½ inch kan tot 20 dfu dienen, zoals getoond in de kolom met verticale stapel; de minimale leidingmaat voor een toilet is echter 3 inch.

Voorbeeld 2:

Vraag: Wat is de totale dfu-belasting voor dit huis en welke afmeting moeten bouw- en rioolafvoerpijpen worden geïnstalleerd?

Antwoord: De totale dfu-belasting voor dit huis is 17 en zowel de afvoergoten als de rioolbuisafmetingen van gebouwen zijn ten minste (≥) 3 inch. Raadpleeg tabel P3004.1. Vergeet niet om de waarden voor de badkamer- en keukengroep te gebruiken en toe te voegen voor eventuele extra armaturen. De dfu-belasting voor twee en een halve badkamergroepen (met 2 badkuipen of douches, 3 wastafels voor toilet,

Verzakte Rioolbuis? Bel 085-0471737