24-7 Clean

Wasmachine afvoer verstopt

Hoe kunt u uw wasmachine ontstoppen?

Vuil en opbouw kunnen de afvoer van een wasmachine verstoppen als deze lang genoeg alleen wordt gelaten, waardoor het moeilijk wordt om uw kleding op de juiste manier schoon te maken. U kunt echter een beetje contant geld besparen en zelf zorgen voor een verstopping met het juiste advies en de juiste hulpmiddelen. Zorg er gewoon voor dat de afvoerpijp zelf het probleem is met uw wasmachine om op de lange duur extra werk te voorkomen. Wasmachine afvoer verstopt? Bel ons op 085-0471737.

 

Wasmachine afvoer verstopt tips

Stap 1 – Bereid je voor

Het eerste dat u moet doen, is het lokaliseren van de metalen cilinder die de pijp of slang verbindt met de wasmachine; dit bevindt zich meestal aan de achterkant van de wasmachine. Houd er rekening mee dat er waarschijnlijk drie slangen of slangen op de machine zijn bevestigd, dus kies de juiste.

Neem nu de tang, plaats deze over de cilinder en draai ze tegen de klok in om hem los te maken. Als u eenmaal kracht op de tang uitoefent, moet de pijp of slang losraken en kunt u deze uit de wasmachine verwijderen door deze er zonder moeite uit te trekken.

Stap 2 – Zoek de verstopping

Draai de pijp naar het licht en kijk naar binnen om de obstructie te vinden. Als je problemen hebt om het te zien, voel je dan vrij om een ​​zaklamp naar binnen te laten schijnen voor een beter uiterlijk. Eenmaal geplaatst, giet heet water in de buis en op het verstopte gebied. Dit zal helpen om alle vaste stoffen zachter te maken voor gemakkelijker verwijderen.

Stap 3 – Verwijder het vuil

Neem nu een draadkleedhanger, strijk hem recht en schuif hem door de pijp. Het moet lang genoeg zijn om ongeveer elke lengte afvoer te bereiken. Zodra de hanger is geplaatst, beweegt u deze naar binnen om de massa vuil los te maken. Blijf de draad bewegen tot de verstopping zijn houvast heeft losgemaakt en naar buiten is geduwd.

Stap 4 – Reinig de buis

Na het losmaken van wat de afvoer tegenhoudt, kunt u de pijp of slang aansluiten op een waterbron om hem te spoelen en controleren of de verstopping is verholpen. Als water gemakkelijk stroomt, ben je klaar, maar als het water naar buiten wordt geduwd, betekent dit dat er nog steeds iets de leiding blokkeert. Als dit het geval is, verwijdert u de waterbron en herhaalt u stappen twee en drie indien nodig. Controleer uw werk op elk gewenst moment door opnieuw water door de afvoer te leiden.

Stap 5 – Probeer chemicaliën

Als uw kleerhanger nog steeds niet effectief is in het verwijderen van het vuil dat zich in de afvoer bevindt, kunt u een chemische reiniger gebruiken. Zorg ervoor dat je het, nadat je het hebt ingegoten, minimaal 10 minuten hebt laten sijpelen. Dit kan de verstopping voldoende verzachten om het eindelijk vrij te maken.

Stap 6 – Finish Up

Zodra u zeker weet dat de obstructie weg is, bent u klaar om de buis of slang opnieuw aan de wasmachine te bevestigen. Het enige wat u hoeft te doen, is de slang op de metalen cilinder plaatsen en deze met uw tang in de richting van de klok draaien om hem vast te maken. Wasmachine afvoer verstopt? Bel ons op 085-0471737.